blog
23 juli, 2024 7 minuten leestijd

Samen sterk: De koppeling tussen Leadinfo & HubSpot

Carel Schrier Carel Schrier
(BlogAuthor: { "avatar" : "https://app.hubspot.com/settings/avatar/4b22bd36287d9b0dabee64c969ccb94c", "bio" : "Hoi ik ben Carel! Online marketeer, altijd bezig met vernieuwing en ontwikkeling!", "cdnPurgeEmbargoTime" : null, "cosObjectType" : "BLOG_AUTHOR", "created" : 1585427895884, "deletedAt" : 0, "displayName" : "Carel Schrier", "email" : "carel@addmark.nl", "facebook" : "https://www.facebook.com/addmarknl", "fullName" : "Carel Schrier", "gravatarUrl" : "https://app.hubspot.com/settings/avatar/4b22bd36287d9b0dabee64c969ccb94c", "hasSocialProfiles" : true, "id" : 27702927703, "label" : "Carel Schrier", "language" : "nl", "linkedin" : "https://www.linkedin.com/in/carelschrier/", "name" : "Carel Schrier", "portalId" : 7066865, "slug" : "carel-schrier", "translatedFromId" : null, "translations" : { }, "twitter" : "https://twitter.com/addmarknl", "twitterUsername" : "@addmarknl", "updated" : 1661776095945, "userId" : null, "username" : null, "website" : "https://www.addmark.nl" })
Delen

Ontdek de kracht van de integratie tussen Leadinfo & HubSpot en verbeter jouw marketing- en salesprocessen aanzienlijk. Van prospect naar deal met deze sterke combinatie!

Samen sterk: De koppeling tussen Leadinfo & HubSpot

In de wereld van marketing en sales draait alles om het leggen van sterke connecties en het aantrekken van waardevolle leads. Het is dan ook geen verrassing dat bedrijven voortdurend op zoek zijn naar manieren om hun leadgeneratie en CRM-processen te optimaliseren. Een van de interessante ontwikkelingen is de samenwerking tussen Leadinfo en HubSpot. In deze blog ontdekken we de kracht achter deze partnerschap en wat je kan met de integratie van deze twee tools.

Leadinfo & HubSpot vullen elkaar aan

Leadinfo is een krachtige tool die bedrijven helpt om meer inzicht te krijgen in hun websitebezoekers. Het stelt bedrijven in staat om anonieme websitebezoekers om te zetten in gekwalificeerde leads. Met behulp van geavanceerde technologieën traceert Leadinfo het gedrag van bezoekers op je website en biedt het inzicht in welke bedrijven je site bezoeken, welke pagina's ze bekijken, en hoelang ze blijven. Met deze inzichten kan je vervolgens snel reageren op markt veranderingen en hierop inspelen. Dit alles gebeurt automatisch, waardoor je marketing- en salesteams kostbare tijd en moeite besparen.

HubSpot is een toonaangevend platform dat bedrijven helpt om hun Marketing, Sales en Serviceprocessen te stroomlijnen en te verbeteren. Het platform biedt een breed scala aan tools en functies die organisaties in staat stellen om hun klantrelaties te beheren, leads te genereren, marketingcampagnes te optimaliseren en de algehele klantbeleving te verbeteren. Over het algemeen biedt HubSpot bedrijven de tools en inzichten die ze nodig hebben om hun marketing-, sales- en klantenserviceprocessen te verbeteren, klantrelaties op te bouwen en te groeien in een steeds competitievere zakelijke omgeving. Door deze twee krachtige tools te combineren ga je makkelijk van prospect naar een deal.

Naadloze integratie met HubSpot

De kracht van de samenwerking tussen Leadinfo en HubSpot wordt echt duidelijk wanneer je deze twee platforms naadloos met elkaar integreert. De integratie tussen Leadinfo en HubSpot stelt je in staat om de gegevens die je verzamelt met Leadinfo direct te synchroniseren met je HubSpot CRM. Dit opent een wereld van mogelijkheden voor gepersonaliseerde marketingcampagnes, effectieve leadopvolging en het nauwkeurig meten van je ROI. HubSpot stelt je vervolgens in staat alles goed in de gaten te houden d.m.v. dashboards en rapportages. Met de samenwerking tussen Leadinfo en HubSpot ga je makkelijk van prospect naar deal.

De voordelen van de integratie met HubSpot:
1. Websitebezoekers koppelen aan bestaande bedrijven binnen HubSpot
Een van de meest waardevolle aspecten van deze integratie is de mogelijkheid om websitebezoekers te identificeren en direct te koppelen aan bestaande bedrijven in je HubSpot CRM. Dit betekent dat je precies kunt zien welke bedrijven je website bezoeken, en dit gedrag kunt linken aan je bestaande klantprofielen. Hierdoor krijg je beter inzicht in de interesses en het gedrag van je huidige klanten, wat kan leiden tot meer gerichte marketing en betere klantrelaties.

  1. 2. Nieuwe bedrijven aanmaken in HubSpot vanuit Leadinfo
    Het bijhouden van welke pagina's je websitebezoekers bekijken, is cruciaal voor het begrijpen van hun interesses en koopgedrag. De integratie maakt het mogelijk om deze informatie automatisch door te sturen naar HubSpot, waar het wordt gekoppeld aan het desbetreffende bedrijf. Dit geef je salesteam waardevolle inzichten die kunnen worden gebruikt om gesprekken te personaliseren en optimaliseren, wat uiteindelijk leidt tot hogere conversieratio's.

  2. 3. Maak deals aan en verbind deze met het juiste bedrijf binnen HubSpot
    Een andere voordeel van de integratie is de mogelijkheid om direct deals aan te maken in HubSpot en deze te koppelen aan de juiste bedrijven. Wanneer een lead klaar is om verder de klantenreis in te gaan, kun je gemakkelijk een nieuwe deal creëren en ervoor zorgen dat alle relevante informatie correct gekoppeld is. Dit maak het beheer van je verkoopkansen efficiënter en overzichtelijker.

  3. 4. Schiet taken in voor jezelf of voor collega's met HubSpot
    Tot slot biedt de integratie de mogelijkheid om taken in te schieten in HubSpot, zowel voor jezelf als voor collega's. Dit zorgt ervoor dat iedereen in je team precies weet welke actie moeten ondernomen worden en wanneer. Door de taken automatisch te genereren op basis van websitebezoekersgedrag, kun je proactief en efficiënt werken, wat leidt tot een betere samenwerking en hogere productiviteit.

Hoe koppel je HubSpot aan Leadinfo?

Stap 1: Log in op de portal van Leadinfo en ga naar instellingen.
Stap 2: Selecteer onder integraties "HubSpot".
Stap 3: Klik op "Verbind met HubSpot".
Stap 4: Log in met je HubSpot gegevens en geef Leadinfo toestemming om toegang te krijgen tot je HubSpot omgeving.

Group 4 (2)-png (1)

Let op: Je moet wel een account verbinden die de juiste rechten heeft in HubSpot!

Stap 5: Zodra je HubSpot gekoppeld hebt aan Leadinfo kun je de instellingen bepalen van je integraties. Je moet bepalen:

  • Of je automatisch de websitebezoekers wilt linken aan bestaande bedrijven binnen je CRM.
  • Of je automatisch de bezochte pagina's wilt delen als notities binnen een bedrijfsprofiel.
  • In welke taal de notities geplaatst moeten worden.
  • Selecteer de velden die je naar HubSpot wilt sturen.
Schermafbeelding 2022-04-01 om 09-18 1-png-3 (1)

 

Hoe stuur je leads automatisch door naar Leadinfo?

Nu je de koppeling hebt gemaakt, wordt er nog geen data doorgestuurd naar jouw HubSpot omgeving. Hiervoor moet je eerst een bedrijf koppelen aan HubSpot. Dit doe je handmatig of automatisch.

Onderstaande stappen leggen uit hoe je bedrijven automatisch kan verbinden met HubSpot.

Stap 1: Denk na over welke bedrijven je wilt doorsturen naar HubSpot. Gebruik onderstaande vragen om een duidelijk beeld te krijgen van de bedrijven die interessant voor je zijn.

  • Welke eigenschappen heeft een interessant bedrijf?
  • Focus je op bepaalde branches of specifieke groottes?
  • Welk gedrag moet een interessant bedrijf tonen op je website?
  • Hoeveel pagina's of welke pagina's moet een bedrijf bezoeken?

 Stap 2: Gebaseerd op de vragen in stap 1 ga je aan de slag met het instellen van triggers. Navigeer naar "Trigger" in het menu en klik rechtsboven op "Nieuwe trigger".

Stap 3: Bepaal de regels waar een bedrijf aan moet voldoen om doorgestuurd te worden naar je CRM. In onderstaand voorbeeld willen we bijvoorbeeld alleen Nederlandse bedrijven met meer dan 5 medewerkers die onze tarieven pagina heeft bezocht door. 

image

Stap 4: Selecteer onder "Actie" het CRM-systeem die je in stap 1 hebt verbonden en bepaal wat je wilt doen met het bedrijf.

  • Alleen nieuwe bedrijven aanmaken - Leadinfo maakt direct een nieuw bedrijf aan binnen je CRM-systeem.
  • Alleen verbinden met bestaande bedrijven - Leadinfo verbind alleen de websitebezoekers aan bestaande bedrijven binnen je CRM.
  • Maak een nieuw bedrijf aan of verbind een bestaand bedrijf - Leadinfo maakt een nieuw bedrijf aan of, wanneer het bedrijf al bestaat, verbindt Leadinfo het bedrijf aan een bestaand bedrijf in jouw CRM-systeem. 

 Stap 5: Selecteer wie de eigenaar moet zijn van het bedrijf binnen je CRM en activeer deze actie.

Let op: Vergeet niet om de trigger rechtsboven op te slaan!

Conclusie

Kortom, de integratie van Leadinfo met HubSpot biedt bedrijven een krachtige combinatie van inzicht en efficiëntie, waardoor je marketing- en salesprocessen aanzienlijk kunnen verbeteren. Door websitebezoekers te identificeren, nieuwe bedrijven automatisch aan te maken, bezochte pagina's door te sturen, deals aan te maken, en taken in te schieten, kan je jouw CRM-systemen optimaal benutten en waardevolle leads effectiever omzetten in klanten.

Met de synchronisatie tussen Leadinfo en HubSpot heb je altijd toegang tot actuele gegevens en inzichten, wat leidt tot gerichtere marketingcampagnes en hogere conversieratio's.

Wil jij meer informatie en/of hulp bij het koppelen van je Leadinfo naar HubSpot? Plan gerust een call in!

Plan Afspraak →

 

sander-blog-badge
Geef Sander een belletje 06 502 131 26
Of stuur hem een e-mail sander@addmark.nl

Meerdere blogs